Det smager bedre, når du laver det selv

Alle dem, der kan lide at lave god mad fra bunden af, alle dem, der koger deres egen saft, og alle dem, der selv sylter, de ved, at smagene bare er så meget bedre, og kvaliteten kan mærkes hele vejen igennem. Det gælder også øl, og jeg er begyndt at brygge min egen. Der er ingen tvivl om, at kvaliteten og smagen bare er noget helt særligt der også.

Det er til at gå til

Som så meget andet, så lyder det mere teknisk at kaste sig ud i det at brygge sin helt egen øl. Det er det heldigvis ikke. I hvert fald ikke, hvis du starter med noget rigtig godt udstyr og nogle gode ingredienser. Du kan endda få færdige pakker, der indeholder alt du skal bruge til en bestemt type af øl, og det gør det noget lettere for en novice.

Det var der, jeg startede, takket været en hjemmeside med det hele, der samtidig havde både passionen for øllet, men også tålmodigheden med en novice. De lærte fra sig og gav gode råd, noget der også findes på deres hjemmeside. De hjalp i hvert fald mig rigtig meget, og jeg ville ikke være den hjælp for uden.

Nu har jeg skummende øl

Kast dig endeligt ud i bryg selv øl, for det kan du sagtens. Det er desuden rigtig sjovt at arbejde med, men endnu sjovere at smage. Har du brug for hjælp, så brug de samme som jeg, for bedre guide får du ikke. Jeg har kun rosende ord overfor ejeren og selve hjemmesiden.

Ingredienserne kommer dugfriske og er lige til at gå til. I de rette mængder. De passer til bryganlægget, og før du ved af det, så har du dine første 25 liter øl, du kan nyde. Tro mig, det smager så fuglene synger.