Gode ideer til fornyelse af hjemmet

Uanset hvor flot et indrettet hjem man har, når man på et tidspunkt dertil, hvor det er tid til noget fornyelse. Heldigvis er det sjældent nødvendigt med en komplet renovering for at opnå dette, og i stedet kan enkelte udskiftninger eller opgraderinger være nok til at give hjemmet og indretningen et nyt udtryk. Dog er det ikke så ligetil, og især hvis man har lagt liv og sjæl i at skabe en indretning, der passer perfekt sammen, og hvor udskiftninger kan være skadelige, er det ingen nem sag. Jeg har her lavet et par gode bud på, hvordan du kan give hjemmet lidt fornyelse, uden at det bliver for tidskrævende, som du kan lade dig inspirere lidt af.

 

Ny pynt

I stedet for at ændre på de grundlæggende ting i indretningen, nemlig møblerne, kan du nøjes med udskiftninger i mindre detaljer – nemlig pynt. Det er som regel pynt, der sætter prikken over i’et i indretningen, og derfor vil udskiftning heraf føre til en lidt anderledes atmosfære. Du kan eksempelvis skifte vasen på kommoden ud med en grøn plante, skifte maleriet over spisebordet ud med et familiebillede og så videre. De fleste mennesker har overflødig pynt og nips liggende, som der ikke blev plads til at have stående fremme, og du kan starte med at gennemgå dette og se, om der er noget, der alligevel fortjener en plads.

 

Tapet

En anden måde du kan give hjemmet fornyelse uden at skulle til at rykke rundt på en masse møbler eller lignende er ved at købe et tapet. Dermed ikke forstået at du skal til at tapetsere hele hjemmet i forskellige mønstre, men du kan starte med en enkelt væg og skabe lidt kontrast til de øvrige, hvide vægge. Det kunne være tapet med motiv af en rustik murstensvæg, hvis det passer ind i hjemmet, eller du kan vælge en lidt mere elegant løsning i form af tapet med striber. Uanset hvad har de et stort udvalg hos tapeteksperten, og du kan få mere inspiration til, hvordan du bruger tapet i indretningen ved at besøge deres blog.

 

Tv’et

Har du alligevel brug for, at der sker lidt mere, skal du nok have fat på møblerne. I stuen, som er det sted, hvor der er bedst mulighed for at ændre på indretningen, er det ofte tv’ets placering, der dikterer, hvor tingene står. Stuens alter. Hvis du vil gøre det lidt nemmere for dig selv, kan du trække ledninger og finde en anden placering til tv’et, så du ikke længere er begrænset af det.