Øl er ikke bare øl

Jeg har brygget min egen øl i mange år efterhånden, og jeg er, synes jeg selv, meget velbevandret i øllets mysterier, og hvad der skal til for at brygge en god øl, både af pilsnertypen og de mørkere øltyper, som der skal noget til for at ramme præcist. Jeg har i alle år handlet hos hjemmebryggeren, og jeg var ikke klar over, at de havde en blog om øl om alt det, som alle vi ølbryggere går og tumler med i vores hverdag. For vi ved alle, hvor mange småting der kan gå ind og ødelægge en hel portion øl, og det er virkelig noget, vi gerne vil undgå.

Man kan altid blive klogere

Jeg fandt ved et tilfælde en blog, som er forbundet til hjemmebryggeren.dk og ølbrygning, og der blev jeg så hængende så længe, at jeg ikke opdagede, det var langt over midnat. Jeg blev ved med at falde over den ene spændende artikel efter den anden om det at brygge øl, om de mange faldgruber, om de små ting, som kan gå galt, men også om andre, som har samme erfaring som jeg selv, og som delte ud af deres viden, og ja, jeg må indrømme, at hovmod stod for fald. Der var mange af de ting, som jeg kom til at læse om på bloggen, som jeg faktisk ikke vidste noget om. Så en gammel hund kan lære en masse nye tricks, kan jeg fortælle.

Masser af ny inspiration

Jeg må sige, at jeg fandt en masse inspiration, faktisk så meget, at jeg bestilte et bryganlæg mere og kastede mig ud i at lave min egen julebryg. Jeg er noget forundret over, hvor dejligt det var at finde ud af, at der er mange derude som jeg, der bruger så meget tid på at brygge øl, og at de gerne deler ud af de forskellige småting, som gik galt eller gik godt for dem, og som er med til at give dem en bedre eller dårligere øl. Det ville bestemt gøre det lettere for mig at få julebryggen klar til tiden og kunne garantere, at den var velsmagende.

Jeg lærte også, at øl ikke bare er øl, der er mange forskellige pilsnertyper, og jeg må ærligt indrømme, at jeg faktisk troede, jeg vidste, der kun var en enkelt eller måske to forskellige. Men jeg må tilbage til bloggen og i skole igen, for det var virkelig spændende læsning, og jeg kan ikke vente med at få det til at være en integreret del af min egen lille produktion.