Sådan kommer du nemt i gang med at dyrke i højbede

Drømmer du om at have en nem køkkenhave, er det oplagt for dig, at du får et højbed i haven. Du kan få et overraskende stort udbytte ud af det, og samtidig er det meget nemmere for dig at holde styr på grøntsagerne i bedet og at få fjernet ukrudtet. Det er derfor det oplagte valg i både små og store haver. 

Samtidig er det også meget nemt for dig at komme i gang med at dyrke i højbede. Du skal starte med at bestemme dig for, hvor det skal stå og derefter finde en ramme til det. Det kan være en, som du selv bygger, det kan også være en, som du køber. Sten og metal holder selvfølgelig længere end træ, men træ er nemmere for dig at arbejde med. Det er derfor ofte det, som de fleste vælger at bruge. 

Når du har sat rammen op, er det tid til, at du skal fylde højbedsmuld i. Det er en særlig form for muld, der er skabt til højbedene. Når du planter i jorden, har dine planter jo mulighed for at sende deres rødder dybt ned, så de kan søge efter vand og næringsstoffer. Det har de ikke i lige så grad mulighed for i et højbed. Du kan blandt andet købe højbedsmuld hos havehandel.dk. De kan sende mulden direkte hjem til dig, hvilket er en kæmpe fordel i forhold til selv at skulle stå for transport. 

Til sidst skal du i gang med at så. Du kan så stort set hvad som helst i bedet. Husk på, at der er mange afgrøder, der fint kan vokse sammen. For eksempel kan hurtigt voksende radiser sagtens vokse mellem mere langsomt voksende gulerødder, og høje hestebønner kan vokse mellem lave kartofler. På den måde kan du udnytte bedet bedst muligt og få et så stort udbytte som overhovedet muligt.